5 najlepších peňaženiek DeFi na rok 2022: Ako si vybrať, používať a profitovať z decentralizovaných financií

Začiatočník

Sprievodca kryptomenami pre začiatočníkov

Stredne

Stredne pokročilý sprievodca kryptomenami

Expert

Správy o kryptomenách pre expertov

⚡️ Čo je peňaženka DeFi?

Univerzálna, neúradná kryptopeňaženka, ktorá nie je viazaná na žiadnu burzu. Používatelia sú zodpovední za bezpečnosť kľúčov peňaženky, ak sa peňaženka stane nepoužiteľnou (pozri seed frázu). Peňaženka DeFi, nazývaná aj peňaženka so smart kontraktmi, je veľmi flexibilná a má prístup k rôznym aplikáciám.

⚡️ Na čo sa používa kryptografická peňaženka DeFi?

Peňaženka DeFi Crypto.com je kryptomenová peňaženka s ohľadom na bezpečnosť, ktorá vám umožňuje zachovať si úplnú kontrolu a bezpečné uloženie vašich peňazí. Pomocou peňaženky Crypto.com DeFi Wallet (nepeňažnej peňaženky) môžete posielať bitcoiny komukoľvek na svete s potvrdením a sieťovým poplatkom, ktoré sú pre vás prijateľné.

⚡️ Je peňaženka DeFi dobrá?

Peňaženka Crypto.com DeFi je z pohľadu nováčika fantastická peňaženka pre začiatočníkov. Má všetko, čo potrebujete, a len niekoľko komplikovaných funkcií, ktorých využívanie si vyžaduje ďalšie znalosti.

⚡️ Sú peňaženky DeFi bezpečné?

DeFi je zďaleka najbezpečnejšou dostupnou možnosťou. Nevýhodou je, že máte úplnú kontrolu nad svojou budúcnosťou. Zákaznícka starostlivosť nemusí byť v mnohých situáciách schopná “resetovať” vaše heslo, ak stratíte pôvodnú prístupovú frázu.

Decentralizované financie (DeFi) umožňujú investorom zúčastňovať sa na nových a nevyužitých trhoch, ako sú napríklad nefajtové tokeny (NFT) a exotické deriváty. Na hranie však budete potrebovať peňaženku DeFi, ktorá nie je viazaná na väzenie.

Peňaženky DeFi, ktoré nie sú inkarnované, vám na rozdiel od prihlasovacích obrazoviek platforiem Web 2 umožňujú prihlásiť sa na novú stránku pomocou konta Facebook alebo Google. Peňaženky Web 3 sú kompatibilné so všetkými hlavnými protokolmi DeFi a do určitej miery aj s blockchainmi.

Je peňaženka na kryptomeny DeFi dobrá?
Je kryptomenová peňaženka DeFi dobrá?

Na výber je niekoľko webových peňaženiek 3 a porovnanie výhod a nevýhod každej z nich môže byť ťažké. Tu je pre vás stručný sprievodca.

Čo je peňaženka DeFi a ako funguje?

Peňaženka je peňaženka, v ktorej sa uchovávajú vaše aktíva v kryptomenách. Nie sú uväznené, takže k vašim prostriedkom majú prístup len osoby s prístupovou frázou alebo súkromným kľúčom (heslom). Vlády napríklad nemôžu účet zhabať; môžu však prinútiť vydavateľa tokenov, aby zmrazil aktíva odoslané na burzy alebo znemožnil konkrétne transakcie.

Má Coinbase peňaženku DeFi?
Je peňaženka Coinbase DeFi bezpečná?

Peňaženky, ktoré nie sú v správe, sa od peňaženiek centralizovaných búrz líšia tým, že vám neposkytujú úplnú kontrolu nad vašimi aktívami. Inými slovami, vzdávate sa istej miery kontroly nad svojím majetkom, ako by ste to urobili v prípade banky. Hlavný rozdiel medzi bankou a kryptoburzou však spočíva v tom, že banky regulujú a poisťujú vládne depozitné programy, zatiaľ čo pre burzy takýto program neexistuje.

Existuje niekoľko typov peňaženiek DeFi, z ktorých každá má svoje vlastné funkcie a výhody:

  • MetaMask: MetaMask je populárna peňaženka Etherea s 30 miliónmi aktívnych používateľov. Je to rozšírenie pre prehliadače Google Chrome a Firefox, ktoré umožňuje spúšťať decentralizované aplikácie (dApps) v prehliadači bez nutnosti sťahovať blockchain.
  • Peňaženka Coinbase: Coinbase Wallet je pohodlná peňaženka DeFi so zabudovaným decentralizovaným webovým prehliadačom. Je k dispozícii v systémoch iOS a Android a umožňuje prijímať, ukladať a odosielať kryptoaktíva. Môžete ju používať aj na skúmanie dApps.
  • Peňaženka Trust: Trust Wallet je peňaženka DeFi s veľkým výberom aktív. Podporuje Ethereum a ďalšie hlavné blockchainy. Trust Wallet je k dispozícii v systémoch iOS a Android.
Najlepšie peňaženky na kryptomeny pre decentralizované financie
Ako si vybrať bezpečnú peňaženku DeFi?
  • DeFi Swap: DeFi Swap je najlepšia defi peňaženka na získanie úroku za rok 2022. Je to neúradná, decentralizovaná burza, ktorá vám umožňuje obchodovať s kryptomenami bez toho, aby ste museli vkladať prostriedky na účet. DeFi Swap je k dispozícii na Ethereum, Binance Smart Chain a Tron.
  • Crypto.com DeFi peňaženka: Crypto.com DeFi Wallet je najlepšia kryptografická peňaženka DeFi s nízkymi poplatkami. Je dostupná na Ethereum a ďalších hlavných blockchainoch. Crypto.com ponúka aj stablecoin krytý fiatom, ktorý možno použiť na obchodovanie na DeFi Swap.
Môžem si vybrať peniaze z peňaženky DeFi?
Je exodus peňaženka DeFi?

Tento článok sa zameriava na softvérové peňaženky, pretože sú najpopulárnejším spôsobom prepojenia s decentralizovanými finančnými protokolmi, ako sú decentralizované burzy, protokoly na poskytovanie pôžičiek a farmy príjmov.

Výber správnej peňaženky DeFi

Prvou voľbou, ktorú budete musieť urobiť pri výbere peňaženky DeFi, je blockchain, na ktorom ju chcete prevádzkovať. Napríklad MetaMask, jedna z najpopulárnejších peňaženiek Web 3, v súčasnosti nepodporuje blockchain Solana.

Je Ledger peňaženka DeFi?
Ako používate kryptomenu DeFi Swap?

Ak chcete komunikovať s decentralizovanými aplikáciami ( dapp ) Solana, potrebujete peňaženku, napríklad Solflare, Sollet alebo Phantom. Niektoré blockchainové aplikácie potrebujú vlastné peňaženky; napríklad kryptohra Axie Infinity vyžaduje peňaženku Ronin.

Ak používate viacero peňaženiek DeFi na rôzne účely, môže vám rýchlo dôjsť miesto na vašom side – sú bezplatné a ich nastavenie je rýchle. Len majte na pamäti, že

Peňaženky slúžia okrem ukladania blokov na rôzne účely. Niektoré peňaženky sú vhodnejšie na manipuláciu s určitými aktívami. MetaMaska napríklad nepredstavuje NFT, ktoré máte uložené v peňaženke. Na druhej strane, peňaženka Rainbow vám umožňuje zobraziť NFT, ktoré máte na svojom účte.

Čo znamená Swap v kryptomene?
Ako sa uskutočňujú výmeny v peňaženke DeFi?

Niektoré peňaženky DeFi, napríklad MetaMask a SolFlare, sa integrujú s decentralizovanými finančnými aplikáciami, takže môžete používať protokoly DeFi alebo vykonávať transakcie bez toho, aby ste museli opustiť peňaženku. V aplikácii MetaMask môžete obchodovať s tokeny, zatiaľ čo SolFlare vám umožňuje spravovať stávkové účty.

Argent je decentralizované peer-to-peer trhovisko, ktoré umožňuje používať debetné karty na nákup aktív a ich prevod za znížené sadzby. zkSync Level 2 sa využíva na minimalizáciu transakčných nákladov a Yearn, Lido a Gro sú integrované. Je to tiež jedna z používateľsky najprívetivejších peňaženiek na kryptomeny, pretože je kompatibilná s Compound credit aj s decentralizovaným trhom derivátov dYdX. Spolupracuje s peňaženkou Coinbase Wallet, ktorá nie je úschovnou peňaženkou vytvorenou úschovnou službou.

Aký je najlepší kryptomenový swap?
Ako sa predáva minca DeFi?

Hardvérové peňaženky, ako napríklad Trezor a Ledger, sú obľúbenou voľbou medzi používateľmi kryptomien, ktorí chcú používať protokoly DeFi. Hardvérové peňaženky spočiatku podporovali aj iné peňaženky vrátane MyCrypto a MyEtherWallet, takže sú dobrou voľbou, ak chcete pracovať s kryptomenami so studeným skladovaním.

Bezpečnosť je pre mnohé peňaženky hlavným problémom. Gnosis umožňuje vykonávať transakcie s viacerými podpismi alebo súčasným potvrdením od viacerých osôb. Argent umožňuje určiť “strážcov”, ktorí vám môžu pomôcť získať prístup k vašej peňaženke, ak stratíte tajné kľúče.

Ako používať peňaženku DeFi

Ako sa konvertuje na DeFi?
Je kryptografická peňaženka DeFi bezpečná?

Po nastavení týchto peňaženiek a ich financovaní kryptomenou už stačí len kliknúť na tlačidlo “pripojiť peňaženku”. Na väčšine vstupných stránok protokolu DeFi sa v pravom hornom rohu nachádza tlačidlo “pripojiť”.

Teraz ste takmer hotoví. Budete musieť potvrdiť jednotlivé transakcie vo svojej peňaženke a zaplatiť transakčný poplatok za “plyn”, čo je množstvo natívnej meny pre blockchain, ktorý používate.

Najlepšie peňaženky DeFi sú opísané v tomto článku.

Peňaženky DeFi, rovnako ako najlepšie burzy DeFi, poskytujú mechanizmus na odstránenie sprostredkovateľa z konkrétnych transakcií, zníženie nákladov a zachovanie anonymity. Hoci centralizované aj decentralizované peňaženky majú určité výhody aj nevýhody, čoraz viac jednotlivcov si vyberá druhú menovanú peňaženku kvôli jej mnohým výhodám.

Ako vyberiem peniaze z kryptopeňaženky DeFi?
Aké mince sú v peňaženke Crypto COM DeFi?

Bez ďalších zbytočných rečí sa teda pozrime na osem najlepších peňaženiek DeFi, ktoré sú teraz na trhu:

Najlepšia peňaženka na rok 2022: DeFi Swap

Logo DeFi Swap je štandardné logo DeFi Swap. Keď ide o najlepšiu peňaženku DeFi na rok 2022, vyberáme DeFi Swap. DeFi Swap je decentralizovaná burza (DEX), ktorá umožňuje používateľom obchodovať s tokeny a získavať úrokové platby bez pomoci centrálnej autority. Platforma je prístupná prostredníctvom používateľsky prívetivého rozšírenia prehliadača a mobilnej aplikácie.

Tím DeFi Swap vytvoril komplexnú príručku, ktorá opisuje, ako využívať plný potenciál platformy. Sprievodca sa zaoberá všetkým od toho, ako si zriadiť účet a pripojiť peňaženku, až po to, ako obchodovať s tokeny a získavať úroky z držby.

Ktorá značka peňaženky je najlepšia?
Ktoré vrecko je najlepšie pre peňaženku?

Pri našom pohľade na DeFi Wallet sme zistili, že používatelia môžu využívať mechanizmus rastu výnosov DeFi Swap, ktorý má štyri rôzne úrovne. Každá úroveň má jedinečné obdobie uzamknutia a APY, pričom úroveň Platinum vypláca výnosy až do výšky 75 % ročne. Môžete dokonca získať časť provízií, ktoré platforma získava z vašich odporúčaní.

Páči sa nám tiež, že tím DeFi Swap neustále pridáva nové funkcie a rozširuje možnosti platformy. Nedávno spustili stakingový program, ktorý umožňuje používateľom získavať odmeny za poskytovanie likvidity na DEX. Celkovo sa domnievame, že DeFi Swap je jednou z používateľsky najprívetivejších a najkomplexnejších platforiem v oblasti DeFi a stojí za to ju vyskúšať.

Aký je rozdiel medzi kryptomenou COM a peňaženkou DeFi?
Je DeFi dobrá investícia?

Crypto.com DeFi Wallet – najväčšia krypto peňaženka pre DeFi s minimálnymi nákladmi

Logo Crypto.com výborne vystihuje názov spoločnosti, pretože obsahuje slová “crypto” a “com”. Hoci uprednostňujeme DeFi Swap, ďalšou fantastickou alternatívou je DeFi peňaženka Crypto.com, ktorá vám umožní jednoducho používať váš bankový účet. Ako už názov napovedá, túto peňaženku poskytuje spoločnosť Crypto.

Crypto.com Wallet ako peňaženka bez väzenia vám umožňuje spravovať vaše aktíva a súkromný kľúč úplne nezávisle od akejkoľvek tretej strany. Peňaženka podporuje viac ako 100 kryptomenových aktív vrátane niekoľkých špičkových altcoinov a tokenov DeFi. Môžete si vybrať kurz, ktorý chcete použiť pri odosielaní ktorejkoľvek z týchto kryptomien na inú kryptomenu Crypto.

Čo môžem robiť s DeFi peňaženkou?
Ako používate peňaženku DeFi?

Peňaženka Crypto.com DeFi Wallet je peňaženka pre viacerých používateľov, ktorá umožňuje používateľom zarábať peniaze z viac ako 35 rôznych tokenizovaných aktív. nPeňaženka Crypto.com DeFi Wallet obsahuje aj funkciu “DeFi Earn”, ktorá umožňuje zarábať z viac ako 35 rôznych kryptoaktív. Z našej analýzy peňaženky Crypto.com DeFi Wallet vyplýva, že na svojich aktívach môžete získať až 18 % úrok ročne.

trust Wallet – Najlepšia peňaženka DeFi pre výber aktív

Peňaženka Trust je dobrou voľbou aj pre zákazníkov, ktorí chcú ukladať Bitcoin. Stojí tiež za to zdôrazniť, že existujú aj iné legitímne spôsoby, ako si kúpiť digitálne mince, ako je investovanie do “prvotnej ponuky mincí” alebo ICO, napríklad ich nákup na burze kryptomien. Tu sa pozrieme na niektoré z najlepších bitcoinových peňaženiek.

Ako funguje peňaženka Trust Wallet?
Môžem pomocou služby Trust Wallet zarobiť peniaze?

Peňaženka Trust je vynikajúcou voľbou pre tých, ktorí hľadajú komplexnú a používateľsky prívetivú peňaženku na kryptomeny. Peňaženka Trust Wallet podporuje celý rad digitálnych aktív vrátane všetkých tokenov ERC20, ako aj ďalších protokolov blockchainu, ako sú Bitcoin, Ethereum Classic, Litecoin, Dogecoin a Dash.

Peňaženka Trust Wallet má tiež jedinečný mechanizmus stohovania, ktorý umožňuje uložiť 12 významných kryptomien. Výška APY sa môže výrazne líšiť, hoci viaceré podporované tokeny poskytujú viac ako 10 % ročne. A nakoniec, Trust Wallet nielenže podporuje NFT, ale umožňuje vám aj používať jednu z najrenomovanejších platforiem na obchodovanie s NFT na nákupy a následné bezpečné uloženie vašich aktív v peňaženke.

MetaMask je populárna peňaženka DeFi, ktorá má 30 miliónov aktívnych používateľov.

Logo MetaMask má výrazný odtieň modrej farby. Peňaženka funguje spolu s prehliadačom Chrome alebo Firefox a poskytuje používateľom bezpečnosť a funkčnosť blockchainu, pričom im stále umožňuje vykonávať podobné činnosti, na aké sú zvyknutí v bežnom internetovom prehliadači. Peňaženka MetaMask je bezplatná a bezpečne uchováva vaše peniaze.

Je Trust Wallet dobrá bitcoinová peňaženka?
Ako získam peniaze z peňaženky Trust Wallet?

MetaMask je prehliadač založený na Ethereu, ktorý poskytuje používateľské rozhranie na vývoj decentralizovaných aplikácií (dApps). Jednou z jeho najväčších výhod je, že integruje údaje z viacerých zdrojov, čím zabezpečuje, že pri obchodovaní s tokeny dostanete najlepšiu cenu s najnižšími sieťovými poplatkami. MetaMask tiež rozdeľuje vaše príkazy medzi viaceré burzy, aby sa minimalizoval sklz. Peňaženka, ktorú využíva 30 miliónov používateľov, môže jednoducho nakupovať, predávať alebo obchodovať s rôznymi digitálnymi aktívami.

Pomocou peňaženky MetaMask môžete predávať Ether a vymieňať iné kryptomeny vrátane Polygon, BSC, Avalanche, Fantom, Celo. Platiť môžete kreditnou kartou (Visa alebo MasterCard), bankovým prevodom alebo dokonca Apple Pay/Google Pay. A napokon, MetaMask chráni vašu anonymitu počas celej transakcie tým, že uchováva vaše platobné údaje a poskytuje vám pseudonymnú identitu.

Na čo sa používa peňaženka MetaMask?
Je MetaMask bezpečná peňaženka?

Peňaženka Coinbase – používateľsky prívetivá peňaženka DeFi s webovým prehliadačom, ktorá je úplne decentralizovaná.

Coinbase Wallet je ďalšia peňaženka, ktorá používateľom umožňuje obchodovať s tokeny a inými finančnými produktmi. Coinbase Wallet je mobilná peňaženka Bitcoin, ktorá funguje všade. Má ľahko použiteľné rozhranie bez zložitých slov a funkcií, takže je ideálna pre ľudí, ktorí sú v tomto odvetví nováčikmi. Táto peňaženka podporuje viac ako 100 000 rôznych typov tokenov a dokáže tiež ukladať vaše súkromné kľúče v režime offline.

Peňaženka Coinbase je skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú užívateľsky prívetivú a pohodlnú peňaženku DeFi, ktorá podporuje širokú škálu aktív. Hoci jej chýba komplexný výber aktív ako peňaženke Trust, peňaženka Coinbase to vynahrádza tým, že sa neuveriteľne jednoducho používa. Decentralizovaný webový prehliadač Coinbase Wallet vám navyše umožňuje prístup k širokej škále dApps bez toho, aby ste si museli stiahnuť samostatné rozšírenie prehliadača.

Aký je rozdiel medzi Coinbase a Coinbase peňaženkou?
Mal by som používať peňaženku Coinbase?

Nakoniec je dôležité poznamenať, že peňaženka Coinbase je jednou z mála peňaženiek DeFi, ktorá vám umožňuje nakupovať, predávať alebo obchodovať priamo z peňaženky s fiat menou. To z nej robí vynikajúcu voľbu pre tých, ktorí hľadajú jednotné kontaktné miesto pre svoje potreby DeFi.

Začiatočník

Sprievodca kryptomenami pre začiatočníkov

Stredne

Stredne pokročilý sprievodca kryptomenami

Expert

Správy o kryptomenách pre expertov