Masívny nárast ETF približuje Bitcoin k 66 000 dolárom

Začiatočník

Sprievodca kryptomenami pre začiatočníkov

Stredne

Stredne pokročilý sprievodca kryptomenami

Expert

Správy o kryptomenách pre expertov

Spotové Bitcoin burzovne obchodované fondy (ETF) mali viditeľný vplyv na kolísanie ceny Bitcoinu. To môže naznačovať potenciálne cenové skoky pre túto kryptomenu v blízkej budúcnosti.

Včera investori nasmerovali viac ako 360 miliónov dolárov čistých prílevov do amerických Bitcoin ETF. To je najvyššia suma investovaná za viac ako dva mesiace, čo naznačuje rastúci záujem o tieto finančné produkty.

Rastiaci záujem o spotové Bitcoin ETF

Nastavenie a správanie investorov voči spotovým Bitcoin ETF zohráva kľúčovú úlohu pri formovaní cenových pohybov. Keď nastane nárast prílevov, cena Bitcoinu má tendenciu stúpať. Na druhej strane, keď dochádza k odlivom, cena často zažíva korekciu.

V posledných niekoľkých týždňoch investori aktívne nakupovali Bitcoin ETF. Od 6. septembra len dva z 14 obchodných dní zaznamenali čisté odlivy. Toto obdobie silnej dopytu dosiahlo vrchol včera s 365,7 milióna dolárov v čistých prílevoch, čo je najvyššie číslo od 22. júla.

Tok Bitcoin ETF

Medzi poprednými ETF fondmi získal fond ARKB spoločnosti Ark Invest najväčšiu pozornosť s prílevmi 113,8 milióna dolárov. Nasledoval ho fond IBIT spoločnosti BlackRock, ktorý zaznamenal 93,4 milióna dolárov v prílevoch, fond FBTC spoločnosti Fidelity s 74 miliónmi dolárov a fond BITB spoločnosti Bitwise s 50,4 milióna dolárov. Fond GBTC spoločnosti Grayscale bol jediným, ktorý zaznamenal malý odliv, stratiac 7,7 milióna dolárov. V dôsledku týchto prílevov fond IBIT spoločnosti BlackRock, najväčší Bitcoin ETF na svete, teraz spravuje aktíva v hodnote viac ako 21,3 miliardy dolárov.

Vplyv prílevov na cenu

Nárast prílevov sa zhodoval s prudkým nárastom ceny Bitcoinu. Zvlášť pozoruhodné je, že od minulej stredy, keď americká centrálna banka oznámila zníženie hlavných úrokových sadzieb o 0,5 %, investori začali čoraz viac investovať do Bitcoin ETF. Tento krok Fedu pravdepodobne povzbudil investorov, aby hľadali vyššie výnosy v alternatívnych aktívach, ako je Bitcoin.

Vplyv ceny bitcoinu na prílev investícií

Počas tohto obdobia cena Bitcoinu vzrástla z 59 300 dolárov na takmer 66 000 dolárov dnes. To predstavuje pôsobivý nárast o 11 % za niečo viac ako týždeň. Rastiaci dopyt po Bitcoin ETF, v kombinácii s priaznivými ekonomickými podmienkami, naznačuje, že Bitcoin by mohol naďalej zaznamenávať vzostupnú dynamiku v nasledujúcich týždňoch.

Začiatočník

Sprievodca kryptomenami pre začiatočníkov

Stredne

Stredne pokročilý sprievodca kryptomenami

Expert

Správy o kryptomenách pre expertov