Mark Cuban oznámil svoj zámer nahradiť Garyho Genslera na poste predsedu SEC, ak Harrisová vyhrá

Začiatočník

Sprievodca kryptomenami pre začiatočníkov

Stredne

Stredne pokročilý sprievodca kryptomenami

Expert

Správy o kryptomenách pre expertov

Známý miliardár a zástanca kryptomien Mark Cuban nedávno oznámil svoju podporu kandidátke na prezidentku USA Kamale Harrisovej. Okrem tejto podpory vyjadril záujem pridať sa k jej administratíve, ak vyhrá voľby v roku 2024.

Cuban plánuje nahradiť Genslera na poste predsedu SEC

Cuban spomenul, že zvažuje prevzatie úlohy šéfa Komisie pre cenné papiere a burzy USA (SEC) alebo Ministerstva zdravotníctva a sociálnych služieb (HHS), čo naznačuje jeho želanie nahradiť súčasného predsedu SEC Garyho Genslera. Hlavným dôvodom podpory Harrisovej zo strany Cubana sú jej ekonomické politiky v porovnaní s Donaldom Trumpom v roku 2024. Ako podnikateľ s hlbokými väzbami na tradičné financie a kryptomeny, Cuban sa otvorene vyjadruje za potrebu regulačných reforiem, najmä v oblasti kryptomien. Kritizoval Genslerovo vedenie a tvrdil, že súčasný prístup SEC je škodlivý pre kryptopriemysel a podnikanie vo všeobecnosti.

Počas rozhovoru na Fox News s Nealom Cavutom sa Cubana opýtali, či by zvažoval pozíciu v administrácii Harrisovej, napríklad ministra financií alebo ministra obchodu. Cuban odpovedal: „Predseda SEC. To je práca, ktorú by som prijal,“ ale dodal, že by mohol zvážiť aj vedenie Ministerstva zdravotníctva a sociálnych služieb (HHS).

Úloha kryptomien vo voľbách 2024

Harrisová uznáva potenciál digitálnych aktív a technológie blockchain, čo naznačuje, že jej administratíva by mohla podporiť pokroky v týchto oblastiach. Napriek tomu kryptomeny zatiaľ nie sú centrálnou témou jej volebnej kampane. Podpora Cubana sa zdá byť v súlade s jeho presvedčením, že Harrisová zaujme progresívnejší prístup k technológii a financiám, najmä na rozvíjajúcich sa trhoch, ako sú kryptomeny.

Na druhej strane, Donald Trump a jeho syn Donald Trump mladší vstúpili na trh kryptomien s projektom World Liberty Financial, ktorý sa zaoberá decentralizovanými financiami. Tento krok vyvolal zmiešané reakcie v politickej a kryptokomunite, pričom dodáva ďalšiu vrstvu zložitosti otázke, ako kryptomeny môžu ovplyvniť budúcnosť americkej politiky.

Známé osobnosti vo voľbách

Možná účasť Cubana v administrácii Harrisovej odráža diskusie o iných miliardároch vo voľbách 2024. Hovorí sa, že Elon Musk zvažuje úlohu v administrácii Donalda Trumpa a mohol by viesť navrhnuté „Ministerstvo efektívnosti vlády“.

Či podpora Cubana a jeho potenciálna úloha v administrácii Harrisovej ovplyvnia voličov alebo reguláciu kryptomien, zatiaľ nie je jasné. Napriek tomu sa prekrývanie politiky, technológie a financií stane kľúčovým faktorom v týchto voľbách.

Začiatočník

Sprievodca kryptomenami pre začiatočníkov

Stredne

Stredne pokročilý sprievodca kryptomenami

Expert

Správy o kryptomenách pre expertov