Arthur Hayes predpovedá blížiaci sa kolaps trhu kvôli znižovaniu úrokových sadzieb

Začiatočník

Sprievodca kryptomenami pre začiatočníkov

Stredne

Stredne pokročilý sprievodca kryptomenami

Expert

Správy o kryptomenách pre expertov

Arthur Hayes, spoluzakladateľ BitMEX, zdieľal svoje myšlienky o tom, ako prvé znižovanie úrokových sadzieb Federálnym rezervným systémom USA za štyri roky môže ovplyvniť trh s kryptomenami – rozhodnutie, ktoré investori očakávajú. Odkaz na pôvodný tweet.

18 septembra Hayes predniesol úvodný prejav na konferencii Token2049 v Singapure s názvom „Úvahy o súčasných makroekonomických udalostiach“.

    Diskutoval o výhodách a nevýhodách investovania do kryptomien v porovnaní s držaním štátnych dlhopisov (T-bills) s 5 % výnosom, pričom bral do úvahy možné zmeny na trhu spôsobené očakávaným oznámením o znižovaní úrokových sadzieb zo strany Fedu 18. septembra.

    Arthur Hayes označil znižovanie úrokových sadzieb za „kolosálnu chybu“

    Predtým, než sa venoval možným dôsledkom znižovania úrokových sadzieb pre kryptomeny, Hayes kritizoval Fed za to, že zvažuje znižovanie sadzieb v čase rastúcej emisie amerického dolára a zvyšujúcich sa vládnych výdavkov.

    Podnikateľ vyjadril svoj názor: „Myslím, že Fed robí kolosálnu chybu, keď znižuje úrokové sadzby v čase, keď americká vláda tlačí a míňa toľko peňazí, ako nikdy v čase mieru.“

    Efektívna sadzba federálnych fondov

    Hayes preskúmal výkonnosť kryptomenových párov ako Ether (ETH), Ethena (ENA), Pendle (PENDLE) a Ondo (ONDO). Prezradil, že okrem ONDO, do ktorej neinvestoval, má značné podiely vo všetkých ostatných spomínaných tokenoch.

    Blíži sa býčí trh pre Ethereum?

    V dôsledku takmer nulových úrokových sadzieb môžu investori začať hľadať výnosy inde, čo by mohlo vyvolať býčí trh v oblastiach kryptomenového trhu, ktoré generujú výnosy, ako sú ether, USDe od Etheny a BTC staking na Pendle.

    Ether (ETH) by mohol nakoniec profitovať z ultranízkych sadzieb, ponúkajúc 4 % ročného stakingového výnosu.

    Podľa Hayesa by aj USDe od Etheny, ktorá generuje výnos zmiešaním rovnakých hodnotových krátkych perpetuálnych futures pozícií s BTC a ETH ako zaisťovacími aktívami, a staking BTC na platforme DeFi Pendle, ktorá minulý týždeň ponúkala variabilný výnos vo výške 45 %, mohli získať.

    Medzitým môže byť znížená dopyt po tokenizovaných štátnych dlhopisoch, ktoré sú závislé od úrokových sadzieb.

    Začiatočník

    Sprievodca kryptomenami pre začiatočníkov

    Stredne

    Stredne pokročilý sprievodca kryptomenami

    Expert

    Správy o kryptomenách pre expertov