Trumpov jackpot NFT: nové zverejnenie odhaľuje 7 miliónov dolárov

Začiatočník

Sprievodca kryptomenami pre začiatočníkov

Stredne

Stredne pokročilý sprievodca kryptomenami

Expert

Správy o kryptomenách pre expertov

Nedávne zverejnenie finančných informácií poskytlo nový pohľad na finančné aktivity republikánskeho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa, ktorý odhalil, že vlastní až 5 miliónov dolárov v kryptomenách a zarobil viac ako 7 miliónov dolárov na svojich podnikoch v oblasti nefungujúcich tokenov (NFT).

Zverejnenie, ktoré získala skupina na monitorovanie etiky Citizens for Ethics, podrobne uvádza, že Trump investoval do aktív založených na kryptomene Ethereum od 1 do 5 miliónov USD. Pre bývalého prezidenta to znamená významný krok do oblasti digitálnych mien. Okrem svojich kryptoaktívnych podielov Trump získal viac ako 7,15 milióna dolárov z troch zbierok NFT.

Trumpovo-pracovné-aktíva-príjmy-a-dôchodkový-účet

Tieto kolekcie zahŕňajú projekt „Mugshot“, ktorý súvisí s jeho trestným obvinením, spolu s ďalšími dvoma sériami Donald Trump Trading Cards, ktoré zaujali jeho priaznivcov aj zberateľov.

Dňa 16. júla Trump naznačil možné vydanie štvrtej série NFT, pričom naznačil, že „ľudia chcú“, aby vydal ďalšiu kolekciu. Demonštrujúc svoj pretrvávajúci záujem o digitálne podniky, Trump nedávno, 1. augusta, uviedol na trh líniu „oficiálnych kryptografických tenisiek“.

Trump-predstavil-sériu-„oficiálnych-krypto-topánok“-na-trh

Toto exkluzívne vydanie obsahovalo 1 000 párov oranžových vysokých tenisiek, pričom cena každej z nich bola 499 USD. Napriek prémiovej cene sa celá zásoba vypredala v priebehu niekoľkých hodín, čo svedčí o silnom dopyte po tovare so značkou Trump v digitálnom aj fyzickom priestore.

Okrem tohto vývoja blockchainová analytická spoločnosť Arkham Intelligence odhadla, že hodnota Trumpových kryptoaktív na báze Etherea bola v čase zverejnenia približne 3,5 milióna USD. Začiatkom júna sa hodnota týchto kryptoaktív na reťazci nakrátko vyšplhala až na 18 miliónov USD, a to vďaka nárastu ceny memecoinu známeho ako „TRUMP“.

Trumpova-hodnota-krypto-akcií-založených-na-ethereu

Tento memecoin je síce pomenovaný po bývalom prezidentovi, ale nie je s ním oficiálne spojený ani ním podporovaný. Bol spustený so zámerom podporiť amerických veteránov a chrániť deti a v rámci kryptografickej komunity si rýchlo získal pozornosť.

História-token-balansov

Okrem jeho angažovanosti v kryptomenách a NFT zverejnené finančné informácie tiež odhaľujú, že Trump zarobil viac ako 300 000 USD z predaja značkových Biblií. Okrem toho zarobil spolu 216 miliónov dolárov zo svojho rezortu Mara-a-Lago a vlastného značkového golfového ihriska v Dorale na Floride. Tieto príjmy poukazujú na rôznorodosť zdrojov príjmov, ktoré Trump v priebehu rokov pestoval.

Toto nedávne zverejnenie predstavuje pozoruhodný nárast oproti augustu 2023, keď Trump uviedol, že vlastní kryptoaktíva založené na Ethereum v hodnote viac ako 2,8 milióna USD a zverejnil príjmy z NFT vo výške viac ako 4,8 milióna USD. Ako kandidát na federálnu funkciu je Trump zo zákona povinný predkladať podrobné finančné zverejnenia, ktoré poskytujú pohľad na jeho rôzne obchodné záujmy a investície.

Je zaujímavé, že Trumpov postoj ku kryptomenám sa v posledných mesiacoch výrazne zmenil. Kedysi bol hlasným kritikom Bitcoinu a iných digitálnych aktív, teraz sa z neho stal silný obhajca kryptografického priemyslu. Trump urobil z prokryptopolitiky ústrednú tému svojej volebnej kampane v roku 2024.

Počas svojho prejavu na konferencii Bitcoin 2024 v Nashville sľúbil, že zriadi národnú rezervu Bitcoinu a prisľúbil, že v prípade svojho zvolenia za prezidenta postaví Spojené štáty ako „kryptohlavné mesto sveta“ zavedením série politík priaznivých pre kryptografiu. Tento posun v perspektíve podčiarkuje Trumpovo rastúce prijatie digitálnych financií, keďže sa snaží osloviť novú generáciu voličov a investorov.

Začiatočník

Sprievodca kryptomenami pre začiatočníkov

Stredne

Stredne pokročilý sprievodca kryptomenami

Expert

Správy o kryptomenách pre expertov