Skúmanie rôznych typov blockchainových hier 2024

Začiatočník

Sprievodca kryptomenami pre začiatočníkov

Stredne

Stredne pokročilý sprievodca kryptomenami

Expert

Správy o kryptomenách pre expertov

Blockchainové hry umožňujú hráčom vlastniť herné predmety, zarábať peniaze a užívať si bezpečné a transparentné hry.

V tomto článku sa pozrieme na rôzne typy blockchainových hier, ktoré využívajú túto technológiu na zlepšenie herného zážitku.

Aké sú typy blockchainových hier?

Existujú rôzne typy Blockchain hier, ktoré si hráči môžu užiť.

NFT hry

NFT hry využívajú ako základ pre svoje hranie kryptomeny a nefungujúce tokeny (NFT). Najobľúbenejšie NFT hry zahŕňajú zbieranie virtuálnej pôdy a budovanie predmetov na nej, ktoré sú tiež NFT.

Niektoré hry umožňujú hráčom kombinovať viacero NFT a vytvárať tak nové unikátne hry. S nárastom kompozitných NFT môžu vývojári navrhovať ešte komplexnejšie a pútavejšie herné zážitky.

Jedným z prvých a populárnych príkladov je hra CryptoKitties, v ktorej hráči kupujú, chovajú a predávajú digitálne mačky s jedinečnými vlastnosťami. Každá mačka je reprezentovaná NFT a jej hodnota sa môže meniť na základe dopytu na trhu.

Axie Infinity je tiež populárna hra na hranie, v ktorej hráči zbierajú, chovajú a bojujú s rozkošnými stvoreniami nazývanými Axies. Každý Axie je jedinečný NFT a hráči môžu pri hraní hry získavať odmeny a svoje Axie dokonca predávať na voľnom trhu.

Typy blockchainových hier axie infinity

DeFi Games

Hry DeFi sú postavené na decentralizovaných finančných protokoloch (DeFi) alebo umožňujú hráčom interakciu s DeFi prostredníctvom herného zážitku. Tieto hry umožňujú používateľom získavať vysoké výnosy poskytovaním likvidity sieti a stávkovaním svojich kryptomien.

Jednou z populárnych hier DeFi je Pool Party, v ktorej sa používatelia zapájajú do výherných bazénov a získavajú odmeny na základe svojich príspevkov. Hra využíva model sporenia na výhry, pri ktorom používatelia vkladajú peniaze, aby získali vstup do výherného fondu, ktorý potom vypláca odmeny. Tieto odmeny sú náhodné, takže hráč môže, ale nemusí získať veľký výnos, ale je tu záruka, že vstupný poplatok dostane späť.

Kryptografická hra Pool party

Kasínové hry

Technológia blockchain môže zmeniť fungovanie online kasín tým, že zabezpečí, aby boli hry spravodlivé. Robí to tak, že uchováva verejné záznamy o všetkých výsledkoch hier a pohyboch peňazí. Vplyv technológie blockchain v oblasti hazardných hier zabezpečuje transparentnosť a bezpečnosť.

To znamená, že hráči môžu kasínu viac dôverovať. Aj vďaka používaniu kryptomien môže byť vkladanie a vyberanie peňazí rýchle a bezpečné.

V Decentralande sa napríklad nachádza miesto s názvom “ICE Poker”, kde si môžete zahrať pokerové hry. Stávkujete pomocou MANA, meny tejto platformy.

Decentraland blockchain hra

Metaverse hry

Metaverse v hrách označuje virtuálny vesmír, v ktorom hráči navzájom komunikujú a skúmajú digitálne prostredie v reálnom čase. Tento prepojený digitálny priestor zahŕňa rôzne virtuálne svety, herné krajiny a zážitky.

V metaverse si hráči môžu vytvárať personalizované avatary, zúčastňovať sa na sociálnych interakciách, navštevovať udalosti a zapájať sa do rôznych aktivít. Na rozdiel od tradičných hier ponúkajú herné platformy metaverse trvalé a neustále sa vyvíjajúce online prostredie, ktoré presahuje hranice jednotlivých hier.

Sandbox je populárna hra metaverse, v ktorej si hráči môžu kúpiť a vlastniť virtuálnu pôdu. Svoju pôdu si potom môžu prispôsobovať, vytvárať hry a zážitky a dokonca generovať príjmy spoplatňovaním prístupu ostatných hráčov.

Kryptografická hra sandbox

Web3 hry AAA

AAA Web3 hry sú veľké, komplexné hry, ktoré využívajú technológiu blockchain, aby hráčom poskytli skutočné vlastníctvo a interoperabilitu herných predmetov. Tieto hry ponúkajú pohlcujúci zážitok ako nikdy predtým.

Väčšina AAA Web3 hier obsahuje mnoho interaktívnych prvkov v rámci metaversa a je kompatibilná s AR/VR. Sú optimalizované na nízku latenciu a zvýšenú odozvu.

Dve populárne AAA Web3 hry sú Alien Worlds na Ethereu a Star Atlas na Solane.

Hviezdny atlas blockchain hra

Poľnohospodárske hry

Farmárske hry sú nové typy blockchainových hier zamerané na zhromažďovanie zdrojov, pestovanie plodín a chov zvierat. Tieto hry využívajú blockchainové tokeny na sledovanie vlastníctva a vytvárajú trhy v hre, kde môžu hráči nakupovať a predávať predmety.

Jedným z príkladov je DeFi Land, kde používatelia vlastnia virtuálnu pôdu a budujú na nej farmy. Hráči môžu zbierať plodiny, chovať zvieratá a vyrábať tovar. Cieľom DeFi Land je gamifikovať všetky aspekty decentralizovaných financií.

Poľnohospodárska kryptografická hra

Strategické hry a hry na hrdinov (RPG)

Blockchainové hry v žánroch stratégií a RPG kombinujú tradičné hry so strategickým predvídaním. Tieto hry obsahujú typické prvky hrania rolí, ako je postup postavy, misie a konflikty, a zároveň ponúkajú možnosti získavania hernej meny na základe vášho úspechu.

Hry ako League of Kingdoms a BLOCKLORDS poskytujú rôznorodé strategické hranie vrátane budovania, dobývania, ťažby zdrojov PvE a bojov PvP.

Príkladom tohto modelu je aj Axie Infinity, kde je získavanie žetónov prostredníctvom hrania nevyhnutné. Vytvára zaujímavý precedens kombinácie herných úspechov s reálnymi peňažnými odmenami.

League of kingdoms kryptografická hra

Kryptografické typy hier v budúcnosti

Budúcnosť blockchainových hier sľubuje, že prinesie ešte inovatívnejšie a rozmanitejšie typy kryptohier.

Krypto hry riadené umelou inteligenciou

Predstavte si hry s nehrateľnými postavami (NPC) a hernými prostrediami poháňanými umelou inteligenciou (AI). Tieto prvky poháňané umelou inteligenciou vytvárajú dynamické a adaptívne herné zážitky. NPC a prostredia sa môžu učiť zo správania hráčov a vyvíjať sa, čím ponúkajú personalizovanú a nepredvídateľnú hrateľnosť.

V budúcej blockchainovej RPG hre môžu NPC prispôsobovať svoje dialógy a akcie na základe predchádzajúcich interakcií. Ak často pomáhate určitej frakcii, NPC vám môžu ponúknuť lepšie ponuky alebo jedinečné úlohy. Herný svet by sa medzitým mohol dynamicky meniť, mestá by sa mohli rozširovať, otvárať nové oblasti a prostredie by mohlo reagovať na herné udalosti a rozhodnutia hráčov.

Kryptografické hry pre rôzne platformy

Budúce šifrovacie hry by mohli ponúkať bezproblémovú integráciu na viacerých platformách vrátane konzol, počítačov, mobilných zariadení a systémov VR/AR. To by hráčom umožnilo zachovať konzistentný herný zážitok a prenášať svoje herné aktíva a pokrok naprieč rôznymi zariadeniami.

Napríklad by ste mohli začať úlohu na domácej konzole, pokračovať v nej na mobilnom zariadení počas dochádzania do práce a dokončiť ju pomocou náhlavnej súpravy VR, aby ste zažili pohlcujúce finále. Vaše herné prostriedky a pokrok by sa plynule prenášali medzi všetkými týmito zariadeniami.

Kryptografické hry založené na príbehu

Kryptografické hry založené na rozprávaní by mohli kombinovať bohaté rozprávanie príbehov s technológiou blockchain, čo by hráčom umožnilo vlastniť a vymieňať si jedinečné príbehové prvky, postavy a dejové zvraty. Tieto hry by ponúkali hlboké, pútavé príbehy, v ktorých môžu voľby hráčov výrazne ovplyvniť dej a výsledok.

Predstavte si fantasy RPG, v ktorej sú pozadie vašej postavy, kľúčové rozhodnutia v deji a vzácne príbehové artefakty NFT. S iným hráčom by ste si mohli vymeniť jedinečný dejový zvrat alebo kľúčovú postavu, čím by ste priamo ovplyvnili smerovanie príbehu jeho hry.

Kryptografické hry AR/VR

Typ blockchainovej hry s rozšírenou realitou (AR) a virtuálnou realitou (VR) by mohol ponúknuť vysoko pohlcujúce zážitky, v ktorých hráči interagujú s blockchainovými aktívami v trojrozmernom priestore. Tieto hry by spájali fyzický a digitálny svet, čím by sa vytvorili nové možnosti hrania a interakcie s aktívami.

Záverečné myšlienky o typoch blockchainových hier

Poznanie základov technológie blockchain môže pomôcť pochopiť rôzne typy blockchainových hier. Od NFT hier, ako sú CryptoKitties a Axie Infinity, až po DeFi hry, ako je Pool Party, každý typ ponúka jedinečné herné a ekonomické modely, takže sa vždy oplatí vyskúšať.

Často kladené otázky o typoch blockchainových hier

Čo sú to typy blockchainových hier?

Existujú NFT hry, kasínové hry, metaverse hry a Web3 hry, pričom každá z nich ponúka jedinečnú hrateľnosť a výhody.

Sú blockchainové hry bezpečné?

Áno, blockchainové hry sú bezpečnejšie vďaka svojej decentralizovanej povahe, vďaka čomu sú hackerské útoky a zmena herných údajov oveľa náročnejšie.

Čo sú to metaverse hry?

Metaverse hry sú rozsiahle virtuálne svety, ktoré využívajú technológiu blockchain, aby umožnili hráčom vlastniť pozemky, predmety a podniky ako NFT. Tieto hry vytvárajú pohlcujúce prostredia, v ktorých môžu hráči vo virtuálnom svete komunikovať, obchodovať a budovať.

Čo je to hra typu play-to-earn?

Hry typu play-to-earn umožňujú hráčom získavať kryptomenu alebo tokeny plnením úloh, víťazstvom v bitkách alebo dosahovaním míľnikov v rámci hry. Tieto získané tokeny sa často dajú vymeniť za hodnotu v reálnom svete.

Aký typ blockchainovej hry je najobľúbenejší?

Najobľúbenejším typom blockchainovej hry sú v súčasnosti hry typu play-to-earn (P2E). Medzi obľúbené príklady patria Axie Infinity a Splinterlands

Začiatočník

Sprievodca kryptomenami pre začiatočníkov

Stredne

Stredne pokročilý sprievodca kryptomenami

Expert

Správy o kryptomenách pre expertov