Staroveká veľryba Bitcoin sa pohybuje 60 miliónov dolárov po 12 rokoch!

Začiatočník

Sprievodca kryptomenami pre začiatočníkov

Stredne

Stredne pokročilý sprievodca kryptomenami

Expert

Správy o kryptomenách pre expertov

Bohatý investor s dlho neaktívnou bitcoinovou peňaženkou nedávno po takmer 12 rokoch nečinnosti presunul 1 000 BTC.

Kryptografický tracker Whale Alert zaznamenal, že v nedeľu táto stará peňaženka poslala 998,73 BTC na jednu adresu a 1,263 BTC na druhú.

Tento investor zhromaždil 1 000 Bitcoinov ešte v septembri 2012. V tom čase bola ich celková hodnota podľa BitInfoCharts len 12 223 USD.

1000-BTC-prevedených-zdrojov-po-12-tich-rokoch-dormantu

Pri súčasnom obchodovaní s Bitcoinmi na úrovni približne 64 000 USD má táto suma hodnotu 64 miliónov USD, čo predstavuje ohromujúci nárast o takmer 530 000 %.

Počas uplynulých 12 rokov táto dlho neaktívna peňaženka príležitostne dostávala malé sumy Bitcoinov. Zdá sa, že tieto transakcie sú výsledkom útokov na oprášenie.

Dustingové útoky spočívajú v tom, že hackeri posielajú malé množstvá kryptomeny do mnohých peňaženiek. Cieľom tejto taktiky je narušiť súkromie majiteľov peňaženiek.

Hackeri potom sledujú transakčnú aktivitu, aby identifikovali vlastníkov týchto peňaženiek. Po identifikácii používajú na okradnutie majiteľov metódy, ako je kybernetické vydieranie a phishing.

Nedeľná transakcia nie je jediným nedávnym pohybom zo starých bitcoinových peňaženiek. Minulý piatok bola po viac ako 10 rokoch nečinnosti aktivovaná peňaženka s 25 BTC v hodnote 1,43 milióna dolárov.

Okrem toho 9. júla Whale Alert zaznamenal peňaženku s 24 BTC v hodnote 1,44 milióna dolárov, ktorá sa stala aktívnou po viac ako 11 rokoch nečinnosti.

Začiatočník

Sprievodca kryptomenami pre začiatočníkov

Stredne

Stredne pokročilý sprievodca kryptomenami

Expert

Správy o kryptomenách pre expertov