Používatelia Etherea stakujú 28,9 % ponuky, čo naznačuje „dlhodobú“ dôveru

Začiatočník

Sprievodca kryptomenami pre začiatočníkov

Stredne

Stredne pokročilý sprievodca kryptomenami

Expert

Správy o kryptomenách pre expertov

Vďaka trvalému záujmu držiteľov tokenov o kryptomenu a jej potenciálne výhody bolo stakovaných takmer tretina všetkých Etherov.

Podľa IntoTheBlock, poskytovateľa štatistík on-chain, bolo k 8. októbru stakovaných 28,9 % všetkých Etherov. V januári bol podiel stakovaných Etherov 23,8 %, čo znamená, že za posledných desať mesiacov bolo stakovaných ďalších 5,1 % ETH.

Graf zmien kurzu Etherea v čase

Okrem toho, podľa IntoTheBlock, bolo 15,3 % Ethereum stakované na viac ako tri roky. Podľa poskytovateľa údajov to jasne naznačuje „dlhodobú dôveru“ v budúcnosť Etherea.

Hodnoty kryptomenových aktív klesli napriek rastúcemu záujmu o staking ETH. Napriek pôsobivému výkonu ETH v prvej polovici roku 2024 sa v októbri objavili problémy s cenou tokenu.

ETH dosiahol ročné maximum nad 4 000 USD dňa 12. marca. Odvtedy však cena aktíva klesla o 40 % a momentálne sa pohybuje okolo 2 400 USD.

Zmeny kurzu etherea za posledné tri mesiace

Zníženie požiadaviek na solo-staking

Medzitým Vitalik Buterin, spoluzakladateľ Etherea, nedávno podporil zníženie podmienok pre solo-staking.

3 októbra sa Buterin zapojil do diskusie o solo-stakingu na platforme X. Spoluzakladateľ Etherea uznal dôležitosť zníženia minimálneho množstva ETH, ktoré investori potrebujú, aby mohli samostatne profitovať zo stakingu.

    Používatelia s menšími prostriedkami môžu využívať staking pooly, ale tí, ktorí chcú stakovať nezávisle, potrebujú 32 ETH, čo predstavuje viac ako 80 000 USD. Buterin v príspevku priznal, že toto pravidlo môže odrádzať viac ľudí od účasti na stakingu.

    Začiatočník

    Sprievodca kryptomenami pre začiatočníkov

    Stredne

    Stredne pokročilý sprievodca kryptomenami

    Expert

    Správy o kryptomenách pre expertov