Eclipse plánuje spustiť „Solana na Ethereum“ L2 v októbri

Začiatočník

Sprievodca kryptomenami pre začiatočníkov

Stredne

Stredne pokročilý sprievodca kryptomenami

Expert

Správy o kryptomenách pre expertov

Projekt Eclipse plánuje spustiť svoju hlavnú sieť v októbri. Eclipse sa stane prvým riešením druhej vrstvy (Layer 2) pre Ethereum, ktoré vykonáva transakcie pomocou virtuálneho stroja Solana (SVM).

Na konferencii Solana Breakpoint v Singapure 20. septembra generálny riaditeľ Eclipse Labs Vijay Chetty oznámil:
„Verejná hlavná sieť bude spustená koncom októbra.“

Eclipse sa snaží skombinovať najlepšie vlastnosti Solany, Etherea a blockchainu prvej vrstvy Celestia, ktorý bude použitý na ukladanie údajov, s cieľom priniesť škálovanie Web2 do Web3.

Podľa Chettyho je integrácia najdôležitejších prvkov každej platformy na vytvorenie blockchainu „víziou, ktorú plne podporujeme.“

Teoreticky to znamená, že Eclipse sa vyhne najhorším aspektom týchto blockchainov.

Chetty poznamenal, že obmedzenia decentralizácie Solany a priepustnosť základnej vrstvy Etherea zabránili tomu, aby boli tieto blockchainy široko prijaté.

Riešenia Ethereum L2 poskytujú vyššiu priepustnosť transakcií. Podľa Chettyho však mnoho blockchainov ukladá údaje mimo reťazca. Cieľom integrácie s Celestiou je tento problém vyriešiť.

Eclipse čaká tvrdá konkurencia

Eclipse vstupuje na vysoko konkurenčný trh riešení druhej vrstvy pre Ethereum.

Podľa štatistík L2Beat sú tri najväčšie riešenia druhej vrstvy pre Ethereum Arbitrum One, Base a OP Mainnet, s celkovou hodnotou 13,7 miliardy dolárov, 6,5 miliardy dolárov a 6 miliárd dolárov.

Podľa Chettyho Eclipse vyvinie niekoľko natívnych aplikácií a integruje mnoho existujúcich „blue-chip aplikácií“ zo Solany, aby dohnal stratený čas.

Napríklad decentralizované burzy Mango a Orca, ako aj platforma pre pôžičky a požičiavanie Solend, budú rozšírené na Eclipse. Niektoré z týchto aplikácií dostanú nové názvy a značky.

Začiatočník

Sprievodca kryptomenami pre začiatočníkov

Stredne

Stredne pokročilý sprievodca kryptomenami

Expert

Správy o kryptomenách pre expertov