Grayscale zavádza XRP Trust v USA a XRP rastie o 8 %

Začiatočník

Sprievodca kryptomenami pre začiatočníkov

Stredne

Stredne pokročilý sprievodca kryptomenami

Expert

Správy o kryptomenách pre expertov

Správca kryptomenových fondov Grayscale spustil XRP Trust, čo by mohlo byť prvým krokom k vytvoreniu spotového burzového fondu ETF pre XRP v Spojených štátoch.

Akreditovaní investori získajú priamy prístup k XRP (XRP) prostredníctvom uzavretého fondu. V reakcii na žalobu Americkej komisie pre cenné papiere a burzu (SEC) proti spoločnosti Ripple Labs z roku 2020, v ktorej SEC tvrdila, že token XRP je cenný papier podľa federálneho zákona, spoločnosť Grayscale, ktorá predtým ponúkala XRP Trust, v roku 2021 tento trust rozpustila.

XRP o 8 %

Odvtedy Ripple vyhral nad SEC v široko sledovanej právnej bitke, čím sa odstránili regulačné prekážky pre XRP, ktorý je úzko spojený s touto spoločnosťou.

„Veríme, že Grayscale XRP Trust poskytuje investorom prístup k protokolu s dôležitým využitím v reálnom svete,“ uviedla Rayhaneh Sharif-Askary, vedúca produktov a výskumu spoločnosti Grayscale, v tlačovej správe. „XRP, ktorý umožňuje cezhraničné platby, ktoré sa dokončia za niekoľko sekúnd, má potenciál transformovať zastaranú finančnú infraštruktúru.“

Trust investuje výlučne do tokenu, ktorý poháňa XRP Ledger, podobne ako predchádzajúce jednoaktívové trusty od Grayscale.

Po tejto správe XRP vzrástol o 8 %.

Začiatočník

Sprievodca kryptomenami pre začiatočníkov

Stredne

Stredne pokročilý sprievodca kryptomenami

Expert

Správy o kryptomenách pre expertov