Podľa Polymarketu Trump prehral debatu s Harrisovou

Začiatočník

Sprievodca kryptomenami pre začiatočníkov

Stredne

Stredne pokročilý sprievodca kryptomenami

Expert

Správy o kryptomenách pre expertov

Počas druhej debaty v roku 2024 medzi Donaldom Trumpom a Kamalou Harrisovou sa opäť nehovorilo o kryptomenách.

V ich prvej debate v utorok sa americká viceprezidentka Kamala Harrisová a bývalý americký prezident Donald Trump vyhli diskusii o kryptomenách, hoci podľa decentralizovanej stávkovej platformy Polymarket klesli Trumpove šance na výhru o 3 %.

Hlavnými témami debaty medzi Harrisovou a Trumpom, ktorá sa konala 10. septembra vo Philadelphii, boli ich postoje k imigrácii, zahraničnej politike, ekonomike a právam na interrupciu.

Počas debaty Trumpove šance na výhru na Polymarkete rýchlo klesali, stratili až tri percentuálne body a dosiahli 49 %, čím sa po prvýkrát obaja prezidentskí kandidáti vyrovnali na decentralizovanej stávkovej platforme.

Popová speváčka Taylor Swift oficiálne podporila Harrisovú krátko po skončení debaty. Po zhliadnutí debaty oznámila svojim 284 miliónom sledovateľov na Instagrame, že ju Harrisová inšpirovala svojím “pokojným a rozhodným” vedením.

Víťazstvo Harrisovej môže byť problémom pre kryptomeny

Mnohí analytici dospeli k záveru, že víťazstvo Trumpa v novembri bude pre krátkodobý úspech trhu s kryptomenami, prinajmenšom čo sa týka pohybu ceny Bitcoinu, veľmi dôležité.

Analytici spoločnosti Bernstein vo svojej investičnej správe z 9. septembra uviedli, že ak Trump vyhrá 5. novembra, Bitcoin by mohol do konca roka dosiahnuť až 90 000 dolárov.

Ak bude zvolený, Trump prisľúbil, že ukončí Bidenovu “vojnu proti kryptomenám” a zaviazal sa silne podporiť kryptomenový sektor.

Na druhej strane experti predpovedajú, že cena Bitcoinu by mohla klesnúť až na 30 000 dolárov, ak vyhrá Harrisová, ktorej oficiálne stanovisko k otázke kryptomien je stále do značnej miery neznáme.

Podľa prieskumu FiveThirtyEight z 10. septembra, uskutočneného pred debatou, Harrisová vedie pred Trumpom o 2,7 percentuálneho bodu (47,1 % oproti 44,9 %), čo je bližšie k kurzom stávkových trhov než pred debatou.

Výsledky prieskumu debaty Trumpa a Harrisa v roku 2024

Podľa prieskumu Gallup z mája sú hlavnými témami, ktoré najviac znepokojujú amerických voličov, ekonomika, inflácia, zlé riadenie vlády a imigrácia, nie kryptomeny.

Začiatočník

Sprievodca kryptomenami pre začiatočníkov

Stredne

Stredne pokročilý sprievodca kryptomenami

Expert

Správy o kryptomenách pre expertov