Bitcoin stúpa na $61K a poráža celý trh s kryptomenami

Začiatočník

Sprievodca kryptomenami pre začiatočníkov

Stredne

Stredne pokročilý sprievodca kryptomenami

Expert

Správy o kryptomenách pre expertov

Začiatkom utorka prekročil Bitcoin hranicu 61 000 USD, keďže americké ETF zaznamenali druhý najvyšší prílev v tomto mesiaci. Podľa údajov spoločnosti SoSoValue dosiahol čistý prílev do bitcoinových ETF viac ako 61 miliónov USD, čo je najviac od 8. augusta, keď sa do nich dostalo 192 miliónov USD. Bitwise BITB zaznamenal výbery vo výške 25 miliónov USD, zatiaľ čo IBIT spoločnosti BlackRock bol na vrchole s prílevom 92 miliónov USD. Japonská spoločnosť Metaplanet oznámila dokončenie nákupu Bitcoinov v hodnote 3,4 milióna USD, čím zvýšila svoj celkový objem držby na 360,368 BTC.

Opcie na bitcoiny v hodnote miliónov dolárov spojené s americkými voľbami zablokovali obchodníci, ktorí vsádzali na to, ako výsledok ovplyvní sektor digitálnych aktív. Pred mesiacom sa s opciami na vypršanie platnosti volieb začalo obchodovať na burze Deribit. Podľa údajov spoločnosti Amberdata bola celková peňažná hodnota všetkých aktívnych opčných kontraktov 345,83 milióna USD, čo je tzv. fiktívny otvorený záujem. 67 % všetkých otvorených záujmov tvorili kúpne opcie, ktoré majú nekonečný potenciál výplaty smerom nahor za cenu obmedzeného poklesu. Zvyšnú sumu, teda menej ako 0,50 % z celkového objemu, tvorili predajné opcie. Inak povedané, otvorených kúpnych opcií bolo dvakrát viac ako predajných, čo naznačuje optimistické očakávania výsledku volieb.

V súvislosti so svojimi tokenizačnými ambíciami State Street spolupracuje s depozitárom digitálnych aktív Taurus, pričom dúfa, že sa rozšíri o úschovu kryptomien hneď, ako sa zlepší regulačné prostredie v Spojených štátoch. So 44,3 bilióna dolárov spravovaných aktív má State Street v úmysle spustiť tokenizované verzie konvenčných aktív.

Podľa Donny Milrodovej, produktovej riaditeľky a vedúcej oddelenia Digital Asset Solutions, banka „veľmi hlasno“ hovorí o potrebe zmeniť SAB 121, ktorý by mohol vyžadovať, aby si inštitúcie, ktoré chcú uchovávať kryptomeny, ponechali značnú sumu kapitálu na kompenzáciu rizika. Tokenizácia je miesto, kde začíname, ale nie je to miesto, kde končíme. Hneď ako nám pomôžu americké predpisy, budeme ponúkať aj služby digitálnej úschovy.“

BTC-OI-vážená-miera-financovania

V grafe sú zobrazené otvorené úrokové miery financovania v bitcoinoch.

Počas víkendu sa miery financovania dostali do záporných hodnôt, čo naznačuje tendenciu k dlhým stávkam alebo býčím pozíciám na trhu s večnými futures.

Za posledný deň však hodnota bitcoinu prekročila 60 000 USD. Šorty by sa mohli vzdať vzhľadom na priaznivý pohyb ceny, čo by zvýšilo býčie momentum.

Zdroj: Coinglass.

Začiatočník

Sprievodca kryptomenami pre začiatočníkov

Stredne

Stredne pokročilý sprievodca kryptomenami

Expert

Správy o kryptomenách pre expertov