1 milión bitcoinových adries má teraz 1 BTC alebo viac

Začiatočník

Sprievodca kryptomenami pre začiatočníkov

Stredne

Stredne pokročilý sprievodca kryptomenami

Expert

Správy o kryptomenách pre expertov

Podľa údajov časopisu Bitcoin Magazine Pro je v súčasnosti 1 012 650 bitcoinových adries, z ktorých každá vlastní 1 BTC alebo viac. Toto číslo naznačuje, že z trhu by mohlo byť stiahnutých a dlhodobo držaných viac ako 1 milión BTC, čo predstavuje významnú časť z celkového počtu 21 miliónov BTC, ktoré budú niekedy k dispozícii.

Graf zobrazujúci počet bitcoinových adries, ktoré vlastnia 1 BTC

Dopyt po Bitcoinoch naďalej stabilne rastie. Napríklad americké spotové fondy ETF na Bitcoin spoločne držia viac ako 901 000 BTC. Okrem toho spoločnosť MicroStrategy, významný firemný držiteľ Bitcoinov, vlastní 226 500 BTC. Spoločnosť plánuje získať 2 miliardy USD na nákup ešte väčšieho množstva Bitcoinov.

Táto stratégia podčiarkuje pokračujúci trend, keď inštitúcie nakupujú a držia značné množstvo BTC, čo následne znižuje dostupnú ponuku, keďže dopyt sa stále zvyšuje.

V minulosti mal počet bitcoinových adries, ktoré držia 1 BTC alebo viac, tendenciu zaostávať za cenou Bitcoinu. Tento trend sa však za posledné dva roky zmenil. Teraz sa počet týchto adries zvyšuje rýchlejšie ako cena Bitcoinu.

Táto zmena signalizuje rastúce prijatie a odráža rastúcu úroveň dlhodobej dôvery v Bitcoin. Čoraz viac používateľov sa rozhoduje hromadiť a držať väčšie množstvo Bitcoinu, čo ďalej naznačuje ich vieru v jeho budúci potenciál.

Rastúci počet adries s 1 BTC alebo viac ilustruje, že Bitcoin aktívne akumulujú retailoví aj inštitucionálni investori. Vzhľadom na to, že v histórii bude vyťažených len 21 miliónov BTC a približne 19,5 milióna je už v obehu, tento rastúci dopyt zdôrazňuje naliehavosť používateľov zabezpečiť si svoj podiel na obmedzenej ponuke.

Pokračujúce hromadenie naznačuje, že investori si čoraz viac uvedomujú vzácnosť Bitcoinu a podľa toho aj konajú, aby si zabezpečili, že im neunikne to, čo by v budúcnosti mohlo byť cenným aktívom.

Začiatočník

Sprievodca kryptomenami pre začiatočníkov

Stredne

Stredne pokročilý sprievodca kryptomenami

Expert

Správy o kryptomenách pre expertov