Hackeri využívajú haváriu: Ethereum kúpené za ukradnuté prostriedky

Začiatočník

Sprievodca kryptomenami pre začiatočníkov

Stredne

Stredne pokročilý sprievodca kryptomenami

Expert

Správy o kryptomenách pre expertov

Hackeri kryptomien využili nedávny krach na trhu na nákup Etheru za oveľa nižšie ceny s využitím ukradnutých prostriedkov z predchádzajúcich hackerských útokov.

Dňa 5. augusta hackeri nakúpili 16 892 ETH s použitím kryptomeny ukradnutej pri hacknutí kryptografického mosta Nomad v auguste 2022. K tomuto nákupu došlo v čase, keď hodnota Etheru klesla o viac ako 20 % a podľa TradingView sa za menej ako 12 hodín prepadla z približne 2 760 USD na 2 172 USD.

Ether klesol o viac ako 20 % za menej ako 12 hodín

Nákup poklesu s nelegálnymi prostriedkami

Blockchainová analytická spoločnosť Lookonchain uviedla, že hacker Nomad bridge použil 39,75 milióna DAI ukradnutých tokenov na nákup 16 892 ETH. Krátko na to začal hacker ukradnuté prostriedky prevádzať do Tornado Cash, služby na miešanie kryptomien.

Hackeri často využívajú mixovacie služby, ako je Tornado Cash, aby skryli stopy svojich transakcií, čo sťažuje sledovanie ich aktivít. Zvyčajne nemajú v úmysle ukradnuté prostriedky vrátiť.

Okrem toho spoločnosť PeckShield, ktorá sa zaoberá vyšetrovaním blockchainu, poznamenala, že hacker Nomad poslal 17,75 ETH aj na inú adresu Ethereum. V súčasnosti hacker presunul na Tornado Cash približne 2 400 ETH v hodnote približne 7 miliónov USD.

Hackeri využívajú pokles trhu

Počas pretrvávajúcej neistoty na trhu sa presúvajú aj ukradnuté prostriedky spojené s hackerským útokom Pancake Bunny spred troch rokov.

Hackeri sa snažili využiť nižšie ceny kryptomien tým, že svoje ukradnuté tokeny DAI vymenili za ETH. Blockchainový vyšetrovateľ Officer CIA však oznámil, že 3,6 milióna DAI bolo omylom odoslaných na stablecoinovú adresu DAI.

Pancake Bunny je decentralizovaný finančný (DeFi) protokol na inteligentnom reťazci BNB. V roku 2021 sa stal terčom útoku na flash pôžičku. Útoky typu flash loan zahŕňajú rýchle požičanie veľkého množstva finančných prostriedkov s cieľom využiť slabé miesta na trhu.

Je veľmi dôležité si uvedomiť, že posielanie kryptografických tokenov do nepodporovaných peňaženiek môže viesť k nenávratnej strate finančných prostriedkov.

Nedávno, 8. júla, hacker Pancake Bunny presunul ethery v hodnote 2,9 milióna dolárov cez Tornado Cash, čím ešte viac sťažil sledovanie a vymáhanie ukradnutých prostriedkov.

Začiatočník

Sprievodca kryptomenami pre začiatočníkov

Stredne

Stredne pokročilý sprievodca kryptomenami

Expert

Správy o kryptomenách pre expertov