Ethereum stúpa o 25 % za 15 dní! BlackRock podporuje nové ETF

Začiatočník

Sprievodca kryptomenami pre začiatočníkov

Stredne

Stredne pokročilý sprievodca kryptomenami

Expert

Správy o kryptomenách pre expertov

Ethereum (ETH) vzrástlo za posledných 15 dní o 25 %. Mohol by to byť len začiatok veľkého býčieho behu, ktorý ho pevne etabluje ako “druhé najlepšie” krypto. Analytici tento pôsobivý výkon pripisujú spusteniu nových spotových ETF Ethereum, ktoré sa začínajú obchodovať dnes, 23. júla.

Rok 2024 bol pre investorov do ETH mimoriadne volatilný. Začiatkom tohto roka bola cena tokenu Ethereum 2 140 USD a do polovice marca sa vyšplhala na 4 091 USD.

V súčasnosti sa Ethereum, druhá najväčšia kryptomena podľa trhovej kapitalizácie, obchoduje za 3 525 USD, keďže čaká na otvorenie amerického trhu. To predstavuje 25 % nárast len za 15 dní po lokálnom minime na úrovni 2 827 USD z 29. júla. Analytici naznačujú, že tento nedávny nárast by mohol byť počiatočnou fázou väčšieho pohybu smerom nahor.

Tento nárast ceny sa zhoduje s veľkými očakávaniami, ktoré sprevádzajú prvý deň obchodovania s novo schválenými fondmi obchodovanými na burze (ETF) Ethereum.

Fondy obchodované na burze Ethereum (ETF)

Spoločnosť BlackRock propaguje Ethereum medzi investormi

Komisia pre cenné papiere a burzy (SEC) dala emitentom ETF Ethereum zelenú na začatie obchodovania s týmito dlho očakávanými investičnými nástrojmi. Tento vývoj predstavuje významný míľnik, ktorý ponúka americkým retailovým investorom a inštitúciám prístup k Ethereu, poprednému aktívu v oblasti Web3 a decentralizovaného financovania (DeFi). Mohlo by to otvoriť cestu k väčšiemu vzdelávaniu a budúcemu prijatiu Etherea.

V tejto súvislosti finančný gigant BlackRock zverejnil vzdelávacie video propagujúce jeho fond ETHA. Eric Balchunas, odborník na ETF, zdieľal video na X, pričom zdôraznil, že “BlackRock ethereum podáva normálnym ľuďom”.

Balchunas zdôraznil význam tejto novej expozície vzhľadom na to, že tradičné financie spravujú aktíva v hodnote viac ako 15 biliónov USD. Aj malá časť tohto kapitálu by mohla nakoniec prúdiť do Etherea a jeho ekosystému.

ETH je v trende

Ako sa situácia vyvíja, ETH má na sociálnom indexe Santiment trend s prevažne pozitívnym sentimentom. Na platformách sociálnych médií je 59,45 % pozitívnych zmienok a diskusií o Ethereu, čo naznačuje silnú býčiu tendenciu.

Ethereum na sociálnych mediálnych platformách

Okrem toho sa záujem o “Ethereum” v službe Google zvyšuje, keďže informácie o tejto kryptomene vyhľadáva čoraz viac ľudí.

Záujem o-Ethereum-sa-zvyšuje-na-Google

Celkovo sa vyhliadky pre Ethereum zdajú byť pozitívne. Analytici predpovedajú ďalší rast, keďže ETH ETF sa dnes začínajú obchodovať. Spoločnosť BlackRock a ďalší emitenti aktívne propagujú Ethereum, čo by mohlo prilákať nový kapitál z tradičných financií. Je však dôležité mať na pamäti, že kryptomeny sú veľmi volatilné a rizikové. Investori by mali postupovať opatrne.

Začiatočník

Sprievodca kryptomenami pre začiatočníkov

Stredne

Stredne pokročilý sprievodca kryptomenami

Expert

Správy o kryptomenách pre expertov