Spoločnosť BlackRock dosiahla objem aktív vo výške 10,6 milióna dolárov pri prudkom náraste prílevu do ETF

Začiatočník

Sprievodca kryptomenami pre začiatočníkov

Stredne

Stredne pokročilý sprievodca kryptomenami

Expert

Správy o kryptomenách pre expertov

Spoločnosť BlackRock dosiahla rekordný objem spravovaných aktív (AUM) vo výške viac ako 10,6 bilióna USD, čo predstavuje nárast o 1,2 bilióna USD oproti predchádzajúcemu roku.

Spoločnosť BlackRock ako najväčší správca aktív na svete pripísala tento pôsobivý míľnik rastúcim investíciám do fondov obchodovaných na burze (ETF).

Larry Fink, generálny riaditeľ spoločnosti BlackRock, zdôraznil, že ETF spoločnosti zaznamenali začiatkom roka 2024 rekordný prílev investícií.

V štvrťročnej správe o výsledkoch hospodárenia správcu aktív Fink uviedol: “V súčasnosti sa v spoločnosti BlackRock nachádza viacero fondov:

“Organický rast bol poháňaný súkromnými trhmi, retailovými aktívnymi fondmi s pevným výnosom a prudko rastúcimi tokmi do našich ETF, ktoré zaznamenali najlepší začiatok roka v histórii.”

Spoločnosť BlackRock je emitentom fondu iShares Bitcoin Trust (IBIT), ktorý je najväčším spotovým fondom ETF na Bitcoin na svete. Tento ETF drží Bitcoin v hodnote viac ako 19,4 miliardy USD a podľa údajov spoločnosti Dune má 35,2 % podiel na trhu medzi americkými ETF na Bitcoin.

Nákupné a predajné aktivity veľkých správcov aktív a emitentov ETF, ako je napríklad BlackRock, môžu významne ovplyvniť cenu Bitcoinu vzhľadom na ich značný vplyv na trh.

Prílev prostriedkov do ETF posúva AUM spoločnosti BlackRock do nových výšok

V druhom štvrťroku 2024 investori nakúpili akcie ETF spoločnosti BlackRock v hodnote 83 miliárd USD. USD, čo svedčí o silnej dôvere investorov.

Spoločnosť BlackRock zaznamenala 8 % nárast príjmov a 11 % nárast prevádzkových príjmov v porovnaní s predchádzajúcim rokom.

Fink pripisuje časť úspechu spoločnosti BlackRock jej “dlhodobým vzťahom s podnikmi a vládami”. Tieto vzťahy, ako uviedol, poskytujú spoločnosti BlackRock jedinečnú výhodu na trhu.

Fink to upresnil:

“Tieto vzťahy odlišujú spoločnosť BlackRock ako kapitálového partnera na súkromných trhoch, čím podporujú jedinečný tok transakcií pre klientov. Máme silné kapacity na získavanie zdrojov a transformujeme našu platformu súkromných trhov, aby sme našim klientom priniesli ešte viac výhod vyplývajúcich z rozsahu a technológií.”

Prílev bitcoinových ETF je pozitívny

Prílev do spotových Bitcoin ETF sa zároveň po troch po sebe nasledujúcich týždňoch odlevu zmenil na pozitívny, čo pomohlo k zotaveniu ceny Bitcoinu nad hranicu 60 000 USD.

Podľa údajov spoločnosti Dune zaznamenali americké spotové Bitcoin ETF už druhý týždeň po sebe čistý pozitívny prílev v hodnote viac ako 414 miliónov USD.

Týždenný-Bitcoin-ETF-Net-Inflows-in-USD

Ako uviedla spoločnosť Farside Investors, 12. júla spoločnosť BlackRock prilákala najväčší prílev spomedzi všetkých emitentov ETF, keď si zabezpečila investície vo výške viac ako 120 miliónov USD.

Najväčšie-bitcoin-inflows-všetkých-ETF-emitentov

Minulý týždeň zaznamenal Bitcoin piaty najväčší týždenný prílev v histórii, pričom investície predstavovali viac ako 1,35 miliardy USD. Krátke investičné produkty súvisiace s Bitcoinom medzitým zaznamenali najväčší odlev od apríla 2024 v celkovej výške viac ako 8,6 milióna USD.

Začiatočník

Sprievodca kryptomenami pre začiatočníkov

Stredne

Stredne pokročilý sprievodca kryptomenami

Expert

Správy o kryptomenách pre expertov