Kryptomeny budú dominovať ére umelej inteligencie: Balaji Srinivasan vysvetľuje prečo

Začiatočník

Sprievodca kryptomenami pre začiatočníkov

Stredne

Stredne pokročilý sprievodca kryptomenami

Expert

Správy o kryptomenách pre expertov

Bývalý výkonný riaditeľ spoločnosti Coinbase Balaji Srinivasan sa domnieva, že kryptomeny sa v ére umelej inteligencie (AI) stanú hlavnou formou peňazí.

Srinivasan zdieľal so svojím miliónom sledovateľov na platforme sociálnych médií X, že krypto považuje za “digitálny nedostatok” a AI za “digitálnu hojnosť”. Upozorňuje však, že AI neurobí všetko hojným.

Vysvetľuje: “Čo sú peniaze vo veku generatívnej AI a robotiky? V podstate sa nimi stáva kryptomena. Tak ako sa inteligencia mení na elektrinu, peniaze sa menia na kryptomenu.”

Tu sú jeho kľúčové body:

  1. Krypto mena a nedostatok: Vo svete, v ktorom umelá inteligencia spôsobuje, že mnohých vecí je dostatok, kryptomena zostáva dokázateľne vzácna. Tento nedostatok je prospešný. Napríklad vzácne kryptoaktíva môžu overiť ľudskú identitu, keď nástroje umelej inteligencie uľahčujú falšovanie toho, že sú ľudia.
  2. Peniaze ako most: Peniaze spájajú rôzne ekonomické subjekty. Nemusíte platiť ruku, aby ste sa mohli hýbať, a nemusíte platiť robotovi, ktorého vlastníte. Ale robot, ktorého vlastní niekto iný, bude vyžadovať platbu za používanie. Na odomknutie a používanie tohto robota by ste teda poslali mincu.
  3. Permanentný nedostatok: Nedostatok na vysokej úrovni nezmizne, takže peniaze sú naďalej potrebné. Mnohé typy nedostatku však môžu zmiznúť. Napríklad stacionárne domáce roboty, ako sú práčky, by mohli byť nahradené mobilnými domácimi robotmi, ktoré môžu chodiť a vykonávať rôzne úlohy.

Srinivasan tiež spomína, že backendy web3, ako napríklad Bitcoin (BTC) a Ethereum (ETH), ponúkajú vyššiu bezpečnosť v porovnaní s akýmkoľvek systémom web2. Tvrdí, že vo veku umelej inteligencie budú najzásadnejšou formou nedostatku kryptografické súkromné kľúče, ktoré sa budú používať na ovládanie robotov a automatizovaných systémov.

V súhrne si Srinivasan predstavuje budúcnosť, v ktorej kryptomeny budú základom ekonomických transakcií vo svete ovládanom umelou inteligenciou, pričom zabezpečia bezpečnosť a zachovajú koncept vzácnosti.

Začiatočník

Sprievodca kryptomenami pre začiatočníkov

Stredne

Stredne pokročilý sprievodca kryptomenami

Expert

Správy o kryptomenách pre expertov