Austrálsky ETF Bitcoin schválený burzou ASX

Začiatočník

Sprievodca kryptomenami pre začiatočníkov

Stredne

Stredne pokročilý sprievodca kryptomenami

Expert

Správy o kryptomenách pre expertov

Najväčšia austrálska burza cenných papierov Australian Securities Exchange (ASX) schválila 20. júna kótovanie prvého fondu obchodovaného na burze (ETF) Bitcoin. Tento ETF, ktorý vydá spoločnosť VanEck, sa bude volať VanEck Bitcoin ETF (VBTC).

Toto rozhodnutie prišlo po úspechu Bitcoin ETF v Spojených štátoch, kde bolo od januára kótovaných 11 takýchto fondov. Po USA uviedol ETF na burzu Bitcoin aj Hongkong.

Arian Neiron, generálny riaditeľ a výkonný riaditeľ spoločnosti VanEck Asia Pacific, sa k tomuto vývoju vyjadril. Povedal: “Dopyt po prístupe k Bitcoinu prostredníctvom kótovaného nástroja obchodovaného na burze ASX sa zvyšuje. Mnohí naši klienti nás informovali, že ich klienti sú pripravení investovať.”

Austrália už mala k dispozícii spotové ETF na Bitcoin. Ako prvý v Austrálii debutoval Global X 21 Shares Bitcoin ETF (EBTC), ktorý bol spustený v apríli 2022. Nedávno bol schválený fond Monochrome Bitcoin ETF (IBTC), ktorý sa začal obchodovať 4. júna na druhej najväčšej burze v Austrálii, burze Cboe Australia.

Príchod Bitcoin ETF na hlavnú austrálsku burzu je pozoruhodným míľnikom. Ako najväčšia burza v krajine prináša ASX väčšiu viditeľnosť, dôveryhodnosť a dostupnosť Bitcoinu pre inštitucionálnych aj retailových investorov.
Očakáva sa, že tento krok zvýši legitímnosť a dosah investičných produktov Bitcoin na trhu.

Tieto schválenia odrážajú rastúcu akceptáciu a záujem o investičné produkty Bitcoin na austrálskom trhu a na celom svete. Očakáva sa, že väčšina krajín bude pravdepodobne nasledovať tento trend a v blízkej budúcnosti zavedie podobné finančné produkty. Tento vývoj znamená širší posun smerom k akceptácii hlavného prúdu investícií do kryptomien na celom svete.

Začiatočník

Sprievodca kryptomenami pre začiatočníkov

Stredne

Stredne pokročilý sprievodca kryptomenami

Expert

Správy o kryptomenách pre expertov