2023 prekonáva všetky rekordy v kryptografických platbách

Začiatočník

Sprievodca kryptomenami pre začiatočníkov

Stredne

Stredne pokročilý sprievodca kryptomenami

Expert

Správy o kryptomenách pre expertov

Kryptomeny slúžia viac než len ako nástroje na krátkodobé, strednodobé a dlhodobé cenové špekulácie; majú rôznorodé prípady použitia, ako napríklad uľahčenie kryptoplatieb, ktoré poháňajú organický dopyt a zdravie trhu s kryptomenami.

Správa spoločnosti CoinGate z 10. januára 2024 tento trend podčiarkla a zdôraznila 4 milióny spracovaných transakcií. Len v roku 2023 platforma zaznamenala viac ako 1,29 milióna kryptoplatieb, v priemere jednu transakciu každých 24 sekúnd.

CoinGate je lídrom v sektore platieb a od svojho vzniku neustále dosahuje pôsobivé výsledky.

V roku 2023, ktorý bol pre tento segment kľúčový, predstavoval tretinu všetkých transakcií na CoinGate. Počet 1 294 058 kryptoplatieb znamenal 40 % nárast oproti 928 517 platbám v roku 2022.

Bitcoin a USDT dominujú krypto transakciám na CoinGate

Pri posudzovaní objemov transakcií sa do popredia dostali Bitcoin (BTC) a Tether USD (USDT), ktoré ovládli 35,6 %, resp. 25,4 % všetkých platieb na platforme.

Za zmienku stojí, že podiel Bitcoinu klesol zo 47,8 % v roku 2022, čo samo o sebe predstavovalo pokles z 54,8 % v roku 2021. Naopak, podiel USDT sa rozšíril, najmä po tom, čo CoinGate odstránil BUSD spoločnosti Binance.

V konkrétnych mesiacoch USDT prekonal BTC a v novembri si pripísal 36,5 % a v decembri 39,1 % trhu.

Litecoin (LTC) mal tiež významné zastúpenie v CoinGate 2023, pričom predstavoval 9,5 % všetkých krypto transakcií, tesne nasledovaný Ethereom (ETH) s 9,3 %, Bitcoin Lightning Network so 7,8 % a Tronom (TRX) so 7,1 %.

K ďalšej diverzifikácii prostredia prispela platobná služba Binance 8,2 % z celkového počtu transakcií po marcovom spustení služby Binance Pay. Spoločnosť CoinGate tiež upozornila na rastúci počet obchodníkov, ktorí si osvojili jej platformu priateľskú ku kryptomenám.

“Horizont roku 2024 už teraz sľubuje nové príležitosti a výzvy. Tešíme sa, že budeme pokračovať v našej ceste, zameranej na inovácie a spokojnosť zákazníkov, keďže sa snažíme, aby sa platby kryptomenami stali skôr normou než výnimkou.”

Správa spoločnosti CoinGate

Ak to zhrnieme, spoločnosť CoinGate očakáva sľubnú trajektóriu pre spotrebiteľov aj obchodníkov, ktorí sa pustia do kryptomien na celom svete. Vďaka potenciálu ďalšieho rastu a prijatia by rok 2024 mohol ešte viac posilniť dôveru v investície do kryptomien.

Začiatočník

Sprievodca kryptomenami pre začiatočníkov

Stredne

Stredne pokročilý sprievodca kryptomenami

Expert

Správy o kryptomenách pre expertov